Proef de sfeer van Hongarije

Hongarije
Het Balatonmeer- Balaton

Het Balatonmeer is het grootste meer van Europa, met een oppervlakte van meer dan 600 km2. Siófok is de bekendste badplaats aan het meer en vooral in trek bij jongeren vanwege haar uitgaansmogelijkheden.

Het meer is maximaal 12 meter diep, aan de zuidkant is het meer op veel plaatsen niet meer dan 3 meter diep. Door de constante aan, en afvoer van water ververst het meer zich om de twee jaar. Dit resulteert in een goede waterkwaliteit. De temperatuur van het water is heerlijk. Door de relatieve ondiepheid van het meer en de lekkere temperatuur in de zomer schommelt de temperatuur van het water tussen de 20 en 25 graden.

Het meer is voor de watersportliefhebber een waar paradijs. Het is met een vergunning toegestaan om het meer gemotoriseerd te bevaren. Het meer leent zich uitermate goed om te zeilen en surfen.

Het achterland is voor fijnproevers een waar paradijs. In de gebieden worden vele kwalitatieve wijnen gemaakt. In het achterland kunt u ook grotten bezoeken of wandelen in de prachtige bossen.

Het gebied tussen Balatonakarattya en Keszthely telt ongeveer vijfentwintig toeristenplaatsen, die door een gordel van bergen worden omzoomd. In deze plaatsen kunt u heerlijk uit eten of genieten op één van de vele terrasjes.