Proef de sfeer van Hongarije

Hongarije
Boedapest- Budapest

De hoofdstad van Hongarije bestaat uit drie delen, Buda, Obuda en Pest, welke allen hun eigen karakter hebben. In het stadsdeel Boeda vind u veel historische gebouwen. Pest is moderner en samen met het stadsdeel Obuda vormen ze de stad Boedapest met ruim 2 miljoen inwoners.

Het Margit-eiland is een groene oase in de stad. Het eiland ligt midden in de rivier de Donau, geografisch gezien in het hart van de stad. Het eiland is afgesloten voor autoverkeer en op het eiland zijn restanten van een oud klooster, een zwembad, thermale waterbronnen, tuinen en een openluchttheater te vinden. De stad beschikt over enkele prachtige gebouwen. De Burcht van Buda en het parlementsgebouw zijn hier enkele voorbeelden van.

Onder Boedapest ligt een grottenstelsel van meer dan 30 kilometer lang. Een klein gedeelte van deze grotten is opgesteld voor het publiek. De grotten voeden deels de thermale baden die overal in de stad te vinden zijn. Eén van de bekendste badhuizen is die van Gellért. Het badhuis is in Jugendstil opgetrokken en staat bekend om haar geneeskrachtige water en beroemde bezoekers. Zowel voor toeristen als voor de lokale bevolking is dit een populair badhuis.

Liefhebbers van cultuur hebben een luxe-probleem: er zijn ruim 200 monumenten, musea en galerie's, 35 theaters, 90 bioscopen, 2 operagebouwen, 12 concertzalen en meer dan 200 verschillende trendy uitgaansmogelijkheden.