Proef de sfeer van Hongarije

Hongarije
Donauknie- Dunakanyar

Vlakbij de Slowaakse grens, iets ten noorden van de hoofdstad Boedapest, baant de Donau zich een weg door het gebergte. De Donauknie , in het Hongaars Dunakanyar, is het gebied waar de Donau ombuigt naar het zuiden. De Donauknie heeft in de geschiedenis een belangrijke strategische ligging gehad. Dit resulteert in een rijke middeleeuwse cultuur en vele interessante overblijfselen. De gebouwen zijn goed gepreserveerd en nu te bezichtigen als historische en culturele monumenten.

In de Donauknie is van alles te doen. Enkele voorbeelden zijn trips door de natuur, een tocht langs de prachtige dorpjes en natuurlijk ook de Donau biedt volop mogelijkheden. Kiest u voor luieren op één van de vele strandjes en eilandjes, of voor het beoefenen van watersporten? In het Pilis gebergte kun je dankzij verschillende wandelroutes te voet genieten van adembenemende uitzichten en mooie rotspartijen. In de nabijheid van de Donau zelf lopen ook vele wandel,- en fietsroutes.

Een aantal bekende plaatsen op de rechteroever van de Donau zijn: Dömös, Esztergom, Szentendre en Visegrád, en op de linkeroever: Nagymaros, Vác, Vácrátót, Verõce en Zebegény. In Esztergom kun je de grootste basiliek van Hongarije bekijken. Boven in Visegrád vind je de ruïne van het oude Koninklijke Paleis en het landgoed van de vroegere koninklijke familie. Hier worden originele ridderspelen gehouden. Informeer bij de plaatselijke vvv voor precieze data. Het gebied van de Donauknie telt vele restaurants, waardoor je hier heerlijk kunt eten (en drinken) en de smaken van de Hongaarse keuken te ontdekken.